Subscribe:

Labels

miercuri, 2 ianuarie 2013

Despre neajunsul de a te fi născut

Da, i-am furat titlul lui Cioran ca să par şi eu inteligent.
Azi e ziua aia când te trezeşti dimineaţa extraordinar de binedispus şi ai impresia că vei realiza ceva.
Te ridici din pat, bagi rapid 20 de flotări şi 50 de abdomene, tragi puternic câteva guri de aer în piept şi mergi la baie ca să elimini toată răutatea care s-a strâns pe timpul nopţii. Te ridici de pe veceu, te uiţi de 2-3 ori în oglindă, din unghiuri diferite, bineînţeles şi apoi intri cu tupeu la duş. Te speli şi pe dinţi în timpul ăsta şi mai tragi o pişare că e mult mai bine la duş decât pe veceu.Încă nu am descoperit cum se pişă femeile în duş. Tre să fie un proces ori foarte complicat şi excitant ori foarte banal şi scârbos.
Ieşi din duş ca un alt om. Totul parcă e schimbat acum, vezi lumea cu alţi ochi. Te duci la bucătărie să-ţi faci cafeaua şi te întorci în camera ta. Deschizi calculatorul, intri pe facebook doar ca să vezi care a mai fost pe la mec şi care şi-a schimbat statusul de la într-o relaţie la singur, observi că are 172 de like-uri şi te oftici instantaneu când vezi cât de proastă e lumea dar iţi revii rapid, azi eşti alt om.
Ieşi de pe facebook şi te gândeşti că tu nu eşti ca ei, că tu poţi mai mult. În momentul ăla iei prima carte pe care o găseşti şi începi să citeşti. Citeşti tu ca omul 10-20 de pagini dar la un moment dat te plictiseşti, iţi zici că ce a scris beţivul ăla acolo tu ai de mult trecut în carneţel sub titlul de întâmplări banale din viaţa ta.
Te bagi la un film că şi filmele sunt educaţionale şi poate iţi potolesc setea de cunoaştere care te-a pălit azi. Nimic nici aici, 2 urâţi rezolvă nişte crime prin Londra. Făceai de astea pe la 12 ani când jucai Sherlock Holmes. Ţi-e ruşine ţie de ignoranţa lor.
Penibil şi ruşinos. Nimic nu se ridică la nivelul tău de cunoaştere.Te gândeşti la ceva la care nu ar fi trebuit să te gândeşti vreodată: matematică. Te-ai gândit tu că azi e ziua cea mare, azi poţi să înţelegi matematica.
Iei cartea în mână şi încerci să-i citeşti titlul, scrie ceva de unu Pităgoală. Zici pula mea, ăsta o fi numele lui. Ai deschis cartea, rânduri interminabile de cuvinte scrise în vechea egipteană îţi inundă corneea. Te chinui 2-3 minute dar nu înţelegi nimic. Îţi zici că vechea egipteană este o limba antică şi că n-are niciun rost să încerci să o înveţi din moment ce nu se mai vorbeşte.
Inchizi cartea şi te bagi din nou la calculator. Acu dai like ăluia cu relaţia şi te abonezi la Bancuri Porcoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu