Subscribe:

Labels

duminică, 2 iunie 2013

Adevărata natură

Într-o  lume în care toţi arată exact la fel se întâmplă să existe Grovd. Grovd e genul care nu dezvoltă relaţii, niciun fel de relaţii. Nu poate simţi nimic. Când era mic mă-sa l-a întrebat ce şi-ar dori cel mai mult iar ea şi tatăl lui vor încerca să-i îndeplinească dorinţa. El a răspuns că ar vrea să aibă faţa lu' ta-su.
Ce frumos din partea ta să-ţi priveşti tatăl ca pe un model de urmat în viaţă, spune ea înainte ca el să termine ce avea de spus.
Uneori simt că ar trebui să îi rup pielea de pe craniu şi să o port eu, spuse el cu un ton dezinvolt, aşa simt că e bine.
Mă-sa a fugit îngrozită la ta-su povestindu-i ce îşi doreşte odrasla lor cel mai mult în viaţă. N-au stat prea mult pe gânduri şi l-au internat la nebuni. Grovd nu era prost, din contră, avea iq-ul cât ambii părinţi la un loc.
Ajuns la nebuni, este dus în toate camerele pentru a face cunoştinţă cu ceilalţi pacienţi.
Ziua s-a încheiat iar Grovd este condus spre camera lui. Erau două paturi. În partea stângă se afla o persoană dar era acoperită în totalitate cu pătura iar în partea dreapta era patul lui.
Se aşează în pat şi închide ochii atingându-şi vârful degetelor de la mâna stângă cu degetul mare de la aceeaşi mână. Era singurul lucru pe care îl putea simţi. În felul acesta ignora tot ce se afla în jur şi se putea concentra la lucrurile cu adevărat importante.
Grovd murmură nişte numere. 67...81...111. Da, aşa ar trebui să fie. Deşi...încă nu m-au dus să-l cunosc pe cel care conduce locul ăsta iar asta e curios. Colegul de cameră îl aude dar nu vrea să se dea de gol aşa că nu iese de sub pătură dar o ridică puţin, suficient cât să îi poată observa miscările.
A doua zi Grovd întreabă câteva persoane dacă l-au întâlnit vreodată pe doctorul care conduce spitalul dar a primit doar raspunsuri negative şi greu de înţeles. Asta îl făcea să creadă ca ceea ce bănuia el era corect. Pentru a ajunge la director a trebuit să înghită un şobolan şi să lege o infirmieră de gardul spitalului, încă nu ştiu de ce a înghiţit şobolanul...
Planul a reuşit iar Grovd a ajuns la director. La câteva secunde după ce a intrat pe uşă, Grovd l-a înjunghiat pe director în spatele capului şi i-a smuls pielea de pe craniu. În urma ţipetelor înfiorătoare gărzile au intrat şi văzându-l pe director mutilat l-au împuşcat pe Grovd de 37 de ori în inimă.
După ce a căzut mort aceştia s-au apropiat doar ca să descopere cel mai îngrozitor lucru.
Directorul arăta demonic sub masca care i-a fost smulsă de Grovd. Uitându-se unii la alţii, aceştia şi-au văzut pentru prima oară adevăratele feţe şi asta din cauză că directorul era mort. Nimeni nu arăta la fel, asta vedeau ceilalţi din cauza unei halucinaţii induse de doctor. El conducea şi împrejurimile cu ajutorul unor oameni care pretindeau că ajută poporul.
Grovd era singurul care putea vedea adevăratele feţe ale oamenilor iar când era mic şi îşi dorea faţa tatălui său, era din cauză că faţa lui era schingiută.
Final!

- Şi de unde ştii tu lucrurile astea?
- Mai ştii colegul de cameră al lui Grovd?
- Da.
- Eram eu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu