Subscribe:

Labels

joi, 28 februarie 2013

Şomer

Cercel iese cu o cană pe prispa casei, ia o gură de apă şi o scuipă în mâna cealaltă spălându-se pe faţă,. Rândunele şi privighetori îmbogăţesc gloriosul răsărit din spatele acoperişului bărăcii ţiganilor de vizavi. Flori şi fructe, insecte şi animale, mirosul naturii te loveşte puternic cu fiecare gură de aer luată.
Poliţistul retardat al cartierului care a oprit coloana oficială, încă face pe detectivul intrând pe interzis cu girofarul aprins şi fluturând legitimaţia în faţa copiilor care fumează pe ascuns,  convins că ei pun la cale o conspiraţie, motto-ul lui fiind că nimic nu e ceea ce pare şi că alte guverne formează agenţi secreţi înainte ca aceştia să înveţe să vorbească.
La marketul local, ca de obicei, Mihai, vedeta cartierului, dansează haotic dar fără griji, mai multe stiluri pe muzica ce se aude dintr-o maşină parcată. Trecătorii îl filmează cu interes. Zâmbeşti, gândindu-te că lucrurile mărunte ca acestea îţi fac viaţa mai frumoasă dar la o privire mai atentă spre Mihai, observi că aveţi anumite trăsături comune.Dai din cap de două ori şi intri în crâşmă să îţi cumperi nişte ţigări la bucată. Ţiganul te ia de la uşă cu un "telefon şmecher frăţioare doar că n-are încărcător" care iniţial costă 200 de lei dar ţi-l lasă la 40 dacă ai banii pe loc. În camera alăturată, viciul suprem, ceea ce ai jurat de mii de ori că nu o să mai faci vreodată, că mai bine donezi banii secţiei de poliţie locală decât să îi cheltui aşa, păcănelele. Eşti conştient că e cea mai mare ţeapă dar nu ai ce face, de vicii nu scapi uşor dacă eşti slab de înger. Aici aceeaşi doi prieteni pe care îi găseşti în fiecare zi. Te aşezi confortabil pe scaun şi începi a lovi aparatul. Dupa câteva ore bune şi după ce ai pierdut toţi banii, încep să te apuce remuşcările, îţi vin milioane de idei în care banii pierduţi puteau fi folosiţi, nu mai ai nici o ţigară aşa că îl rogi pe ţiganul cu telefonul să îţi împrumute una. Acum te învinuieşti,blestemând că nu ai luat bac-ul ca să fii şi tu la facultate "ca băieţii" şi să bei o vodka cu suc de mere într-un pub şmecher în loc să pierzi banii în bombe ca asta. Te calmezi şi îţi spui că mâine va fi mai rău, îţi vine şomajul.

3 comentarii:

ZvT spunea...

Bun ca vine si ala ... Better than nothing . Vad ca faci progrese , scrii din ce in ce mai bine .

Anonim spunea...

da ma better than nothing...da tot la aparate il bagi...si implicit alte remuscari :))))

Catalin spunea...

Finally, someone gets me! ne place engleza bag de seama

Trimiteți un comentariu