Subscribe:

Labels

joi, 3 ianuarie 2013

Adevărul absolut

Nu vă întrebaţi niciodată de ce pula mea am fost noi inventaţi? Adică ce rost avem noi? Să ne naştem, să îmbătrânim şi să murim? Dacă mai încap pe lângă astea şi o rugăciune, un cotlet sănătos în sânge, o râgâială şi câteva ore pe facebook e ok din partea mea, o să ziceţi voi. Nu vă condamn pentru că sigur faceţi parte din categoria "crede şi nu cerceta" dacă asta vă e parerea, şi cam aşa interacţionaţi

Noi ceilalţi, care încă suntem în stare să gândim singuri hai să ignorăm pentru câteva minute toate semnele evidente care contrazic varianta menţionată mai sus şi să ne dezlănţuim imaginaţia.
Eu am zis să abordez varianta total imbecilă cum că ne-a construit din lut unul de-l chema dumnezeu.Oare ce s-o fi gândit el pe vremea când trăia? ce, încă trăieşte? Cam ipocrit de fel, adică el e perfect, nemuritor şi atotputernic iar noi defectuoşi, bolnavi şi al dracu de slabi. În fine, cam aşa s-a derulat proiectul primordial:
    Zbura flăcăul pe norişorul pufos dar totuşi se simţea neîmplinit, avea totul dar îi lipsea ceva, distracţia. La început a construit dinozaurii şi alte hidoşenii necunoscute încă. Ăia nu erau deloc amuzanţi plus că se mâncau între ei mai repede decât reuşea el să-i producă. A intrat repede în faliment.
După mai multe încercări nereuşite a comis-o. Evrika! a strigat el cu un aer de învingător.
   Din umbra întunericului ieşea pricăjit şi temător omul, tată. I-a explicat ăsta cum stă treaba cu idolatrizarea şi l-a aruncat din cuib. Nu a reuşit să-şi deschidă aripile şi a picat direct în cap, de aici şi prostia ereditară.
   Omul tot încerca să se emancipeze, să evolueze sau aşa îi plăcea să creadă. Ăsta creându-l doar în scop comic mai trimitea o ciumă pe ici, un incendiu pe colo, un potop pe dincolo distrându-se copios pe seama lui dar uimit în acelaşi timp de naivitatea fantastică de care dădea dovadă.
 El continuă să se distreze pe seama omului şi în timpul "telefonului cu deget".
   Da oştenii mei, sunt de acord cu faptul că ăl mai smecher dintre noi are un simţ al umorului al dracu de dezvoltat dar e bolnav în acelaşi timp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu